Днес се провежда четвърти национален протест на пътно-строителния бранш. Тежка техника

...
Днес се провежда четвърти национален протест на пътно-строителния бранш. Тежка техника
Коментари Харесай

Протест блокира София: Пътни строители и тежка техника на жълтите павета

Днес се организира четвърти национален  митинг на пътно-строителния отрасъл . Тежка техника се разполага на жълтите павета в София. Засилено полицейско наличие в целия регион. Очакват се тапи и проблеми с напредването в центъра на столицата. 

Организаторите от браншова камара „ Пътища ” упорстват за оставката на районния министър Виолета Комитова. Настояват и за съответни дейности по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните компании – Автомагистрали „ Черно море ”, страната би трябвало да изплати над 37 милиона лв..
 митинг пътища София БГНЕС

 митинг пътища София БГНЕС

Още от 06:30 ч. механизираната техника стартира да се събира на Автомагистрала „ Тракия “ в региона на Враня в посока София, а към 07.15 ч. колоната се придвижи по маршрут: Автомагистрала „ Тракия “, бул. „ Цариградско шосе “, бул. Цар Освободител “ до съгласуваното от Следствен отдел към окръжна прокуратура място за паркиране.

По данни на уредниците, в митинга ще се включат 60 камиона и строителна техника, които още от рано сутринта   се нареждаха по бул. „ Цар Освободител “ в правата сред бул. Княз Ал. Дондуков “ и ул. „ Г. С. Раковски “.

Очаква се и включването на към 3000 участници на пл. „ Независимост “ , пред постройката на Министерския съвет . Мероприятието е в съгласие със Столична община.
 митинг пътища София БГНЕС

 митинг пътища София БГНЕС


" Столичната дирекция на вътрешните работи е основала организация и ще предприеме всички нужни ограничения  за застраховане на публичния ред преди по време и след привършване на мероприятието. Получила е и уверението на уредника, че ще спомага на полицейските чиновници при осъществяване на служебните им отговорности. Целта е да бъдат минимализирани следствията за останалите участници в придвижването ", посочи заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и сервира авансово извинения за вероятно породените неудобства на столичани.
 митинг пътища София БГНЕС

 enlightened Важно за столичани - не разрешават се престоят и паркирането на пътни транспортни средства на паркинга на пл. " Княз Александър Първи " поради митинга, оповестиха от Столичната община. От 7.00 до 12.30 ч. през днешния ден се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства на паркинга на пл. " Княз Александър Първи ". От 08.00 до 12.30 ч. се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. " Цар Освободител " сред ул. " Г.С.Раковски " и бул. " Княз Александър Дондуков ". Столична дирекция на вътрешните работи работи да обезпечи защита, постове за надзор и контролиране на придвижването.
 митинг пътища София БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР